Lyxig fruktbricka med tre sorters mousse dip
Är du på jakt efter en enkelt efterrätt att bjuda på? Testa då denna lyxiga fruktbricka med tre sorters moussedip från Ekströms. Hallonmousse, Chokladmousse med crisp och Citronfromage som dipp, tillsammans med generöst upplagd färsk frukt. Ett härligt recept, framtaget av @Sophiiebjorkman i samarbete med Ekströms – som garanterat kommer imponera på gästerna!
4
Tillagningstid: 20 minutes minutes
Ingredienser
FRUKTBRICKA:
- ½ vattenmelon
- 1 grapefrukt
- 1 paket gröna vindruvor
- 1 paket färska hallon
- 1 mogen mango
3 SORTERS MOUSSE DIP:
- 1 paket Chokladmousse med Crisp
- 1 paket Hallonmousse
- 1 paket Citronfromage
- 7 dl Mjölk
Dela
Lyxig fruktbricka med tre sorters mousse dip
Är du på jakt efter en enkelt efterrätt att bjuda på? Testa då denna lyxiga fruktbricka med tre sorters moussedip från Ekströms. Hallonmousse, Chokladmousse med crisp och Citronfromage som dipp, tillsammans med generöst upplagd färsk frukt. Ett härligt recept, framtaget av @Sophiiebjorkman i samarbete med Ekströms – som garanterat kommer imponera på gästerna!
Så gör du
- Börja med att göra mousse dip eftersom den ska stå i kylen ca 30 minuter efter att den är färdigvispad. Under den tiden kan du skära frukterna och piffa din serveringsbricka.
Mousse dip
- Rör ner pulvret för Hallonmousse med 2,5 dl kall mjölk i en bunke. Vispa (helst med elvisp) i cirka 2-3 minuter. Lägg över i en trevlig dip skål och ställ in i kylen virka 20-30 minuter.
- Rör ner pulvret för Chokladmousse med crisp med 2 dl kall mjölk i en bunke. Vispa (helst med elvisp) i cirka 2-3 minuter. Lägg över i en trevlig dip skål och ställ in i kylen virka 20-30 minuter.
- Rör ner pulvret för Citronfromage med 2,5 dl kall mjölk i en bunke. Vispa (helst med elvisp) i cirka 2-3 minuter. Lägg över i en trevlig dip skål och ställ in i kylen virka 20-30 minuter.
Fruktbricka
- Skär vattenmelonen i trekanter och lägg ut på brickan.
- Skär grapefrukten i halvmånar och lägg upp på brickan.
- Skiva mango i bitar och lägg på brickan.
- Ställ fram skålarna med mousse på brickan. Toppa hallonmoussen med ett färskt hallon. Citronfromagen med ett rivet citronskal. Och chokladmoussen med lite riven mörk choklad.
- Skölj och lägg upp de gröna vindruvorna i vackra klasar på brickan, runt om skålarna.
- Strö ut hallonen på brickan, runt skålarna.
- Redo att servera denna färgglada, fräscha och frestande dessert!