Dessertboard med frukt och chokladmousse
Denna dessert måste du testa, om du gillar färsk frukt och choklad! I samarbete med Ekströms har @Zofias_Kok skapat denna magiska dessertboard. En enkel, fräsch och riktigt god dessert som dessutom är vacker att duka fram på bordet när du har gäster!
4
Tillagningstid: 37 minutes minutes
Ingredienser
- 1 paket Chokladmousse med crisp
- 1 dl mjölk
- 1-2 bananer
- 1/2 honungsmelon
- 1 låda jordgubbar
- 1 låda hallon
- 1 mogen mango
- 1/2 ananas
- 1 kiwi
- 1 rad mörka chokladbitar
Dela
Dessertboard med frukt och chokladmousse
Denna dessert måste du testa, om du gillar färsk frukt och choklad! I samarbete med Ekströms har @Zofias_Kok skapat denna magiska dessertboard. En enkel, fräsch och riktigt god dessert som dessutom är vacker att duka fram på bordet när du har gäster!
Så gör du
- Börja med att röra ner mousse-påsens pulver i en bunke med 1 dl mjölk. Vispa sedan med elvisp på hög hastighet i 3-4minuter eller tills du får en fluffig konsistens.
- Ställ in moussen i kylskåpet i ca. 20-30 minuter.
- Under tiden kan du förbereda frukterna.
- Skala och skär alla frukter i små bitar (förutom hallonen).
- Ta fram ett härligt serveringsfat eller en bricka. Lägg upp moussen i en dip-vänlig skål och placera skålen på brickan eller fatet.
- Lägg ut frukterna runt om på ett inbjudande och tilltalande sätt.
- Garnera med lite riven choklad över chokladmoussen. Dippa och njut!