Dip board med tre sorters mousse från Ekströms och färsk frukt

Dip board med mousse i tre goda smaker

En dip board med mousse i smakerna hallon, choklad och citron tillsammans med all möjlig färsk frukt – så skapar du lyxkänsla på middagsbjudningen utan någon större ansträngning! Denna vackra dip board har @maggiesskafferi tagit fram i samarbete med Ekströms. Perfekt att duka fram när du vill sätta guldkant på fredagsmyset, eller servera en enkel efterrätt som ändå känns lyxig och smakfull.
4
Tillagningstid: 30 minutes

Ingredienser

MOUSSE I TRE SMAKER

FRUKTBRICKA

  • 1 paket gröna vindruvor
  • 1 kiwi
  • 1 päron
  • 1 äpple
  • ½ ananas
  • 1 låda jordgubbar
  • Några stycken physalis
  • ½ dl hasselnötter
  • 1 passionsfrukt

Dela

Dip board med mousse i tre goda smaker

En dip board med mousse i smakerna hallon, choklad och citron tillsammans med all möjlig färsk frukt – så skapar du lyxkänsla på middagsbjudningen utan någon större ansträngning! Denna vackra dip board har @maggiesskafferi tagit fram i samarbete med Ekströms. Perfekt att duka fram när du vill sätta guldkant på fredagsmyset, eller servera en enkel efterrätt som ändå känns lyxig och smakfull.

Så gör du

MOUSSE I TRE SMAKER

  • Börja med att hälla upp Hallonmousse-pulvret i en bunke. Tillsätt 2,5dl mjölk och rör om. Vispa med elvisp i 2-3 minuter och lägg upp i en trevlig dipskål. Ställ in i kylen.
  • Häll därefter upp pulvret till Chokladmoussen i en bunke, tillsätt 2dl mjölk och rör om. Vispa med elvisp i 2-3 minuter och lägg upp i en dipskål. Ställ in i kylen.
  • Häll slutligen upp pulvret till Citronfromagen i en bunke, tillsätt 2,5dl mjölk och rör om. Vispa med elvisp i 2-3 minuter och lägg upp i en dipskål. Ställ in i kylen.
  • Låt mousse och fromage stå i kylen minst 20 minuter.

FRUKTBOARD

  • Skiva all frukt i trevliga snackbitar, så att man enkelt kan plocka och dippa.
  • Lägg upp frukten, vackert utspridd på din board, lämna plats för dipskålarna.
  • Placera ut dipskålarna med mousse på din board och toppa varje skål med passande topping. Här har vi valt lite krossade hasselnötter på chokladmoussen, hallonpulver på hallonmoussen och rivet citronskal på citronfromagen.
  • Servera din dip board med all härlig frukt – dippa och njut!
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Scroll to Top